Od čega se pravi guma za žvakanje?

Kompanija Wrigley temeljno testira sastojke svojih guma za žvakanje kako bi osigurala kvalitet koji je potreban za zadovoljavanje lokalnih i međunarodnih standarda kvaliteta hrane.

Osnova gume za žvakanje

Osnova je potrebna da bi guma za žvakanje uopšte dobila naziv „žvaka“, budući da povezuje sastojke u kompaktnu, meku teksturu. Kompanija Wrigley za proizvodnju guma za žvakanje upotrebljava osnovu iz sintetičkih materijala. Tako se brine o konzistentnoj i sigurnoj osnovi koja osigurava dugotrajan ukus, bolju teksturu i manju lepljivost.

Sugar Cane Za izradu Wrigley guma za žvakanje sa šećerom upotrebljava se najkvalitetniji čisti šećer u prahu iz trske (na slici), šećer iz šećerne trske ili kukuruzni sirup.
Zaslađivači

Za izradu Wrigley guma za žvakanje sa šećerom upotrebljava se najkvalitetniji čisti šećer u prahu iz trske, šećer iz šećerne trske ili kukuruzni sirup.

U Wrigleyjevim proizvodima bez šećera koriste se neke vrste jako snažnih zaslađivača koji u drugim proizvodima služe kao pojačivači ukusa. Ti veštački zaslađivači osiguravaju dugotrajan ukus, ne sadrže kalorije i ne uzrokuju karijes:

  • Acesulfam K
  • Aspartam
  • Maltitol
  • Saharoza
  • Sorbitol
  • Ksilitol
Čestice za omekšavanje i zgušnjivači

Glicerin i drugi proizvodi od biljnih ulja čine gumu za žvakanje mekanom i žvakaćom budući da u njoj zadržavaju potrebnu količinu vlage. Sastojci kao što su manitol i sorbitol brinu se o odgovarajućoj gustoći proizvoda.

Ukusi i sredstva za bojenje

Najpopularniji ukusi guma za žvakanje su oni koje dobijamo od biljke metvice. Ekstrakt ukusa metvice za Wrigley gume za žvakanje dobijamo od sveže mente koja raste na farmama širom SAD-a. Ubrane biljke prolaze kroz proces destilacije prilikom koga dobijamo ulja koja daju ukus Wrigleyjevim proizvodima. Drugim Wrigleyjevim proizvodima ukus daju ekstrakti različitih vrsta voća i začina. Sredstva za bojenje upotrebljavaju se zbog lakšeg razlikovanja ukusa.

Konzervansi

Manja količina konzervansa pomaže pri očuvanju svežine Wrigleyjevih proizvoda.

© 2012 Wm. Wrigley Jr. Company. All Rights Reserved. 5, Orbit, Airwaves, Winterfresh, Skittles and all other trademarks and affiliated designs are trademarks of the Wm. Wrigley Jr. Company or its affiliates.